У Саудівській Аравії суд у справах про тероризм засудив жінку до 45 років за ґратами через пости у соцмережах

Дата: 01 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Мешканку Саудівської Аравії засудили до 45 років позбавлення волі за пости у твіттері. Це другий подібний випадок за серпень. 

Про це повідомляє BBC.

Фото: AFP

Суд у справах про тероризм визнав Нуру бинт Саїд аль-Кахтані винною у “використанні інтернету для розриву соціальної структури” та “порушенні громадського порядку з використанням соціальних мереж”. Про неї мало що відомо, крім того, що вона критикувала лідерів Саудівської Аравії.

Ніщо в її судових документах не стосується будь-якого насильства чи злочинної діяльності. Звинувачення проти неї справді великі. Вони використовують закон про боротьбу з тероризмом і закон про боротьбу з кіберзлочинністю, який може криміналізувати будь-яку публікацію, яка навіть віддалено критикує уряд“, – заявив Абдулла Алауд, директор з досліджень регіону Перської затоки у правозахисному центрі Dawn.

За його словами, у випадку з Кахтані влада Саудівської Аравії, ув’язнила її за те, що жінка “просто опублікувала свою думку у твіттері”. 

Британська правозахисна група ALQST також висловила серйозне занепокоєння з приводу вироку Кахтані, який був “заснований на її твітах”. В організації додали, що вони спостерігають тривожне погіршення ситуації з правами людини в Саудівській Аравії.

Нагадаємо, наприкінці серпня у Саудівської Аравії ще одну жінку засудили до 34 років позбавлення волі за звинуваченням у підтримці активістів у твіттері. Це найбільш тривале ув’язнення, яке коли-небудь отримував активіст у країні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter