В Ірані затримали одну з найвідоміших актрис за “поширення неправди” про протести в країні

Дата: 18 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

В Ірані затримали Таране Алідуості — відому актрису, виконавицю однієї з ролей в оскароносній стрічці “Комівояжер” за звинуваченням у поширенні нібито неправди про загальнонаціональні протести.

Про це повідомило видання Aljazeera.

Таране Алідуості, 2016 рік. Джерело: AP

Актриса опублікувала в інтернеті пост, у якому висловила солідарність із першою людиною, яку стратили за нібито злочини, скоєні під час загальнонаціональних протестів. Алідуості також критикувала уряд Ірану.

“Його звали Мохсен Шекарі. Кожна міжнародна організація, яка спостерігає за цим кровопролиттям і не вживає заходів, є ганьбою для людства”, — написала вона.

За повідомленням видання, декілька інших іранських знаменитостей також викликали до силовиків Ірану через публікацію нібито провокаційного контенту.

Нагадаємо, що заворушення в країні почалися через смерть 22-річної курдської жінки Махси Аміні. Вона впала в кому після того, як її затримала поліція моралі 13 вересня в Тегерані за нібито порушення закону, який вимагає від жінок покривати волосся хіджабом або носити хустку.

За даними правозахисної іранської організації Iran Human Rights, станом на 7 грудня і з початку загальнонаціональних протестів в Ірані загинули щонайменше 458 осіб, зокрема 63 дитини та 29 жінок.

8 грудня в Ірані вперше стратили протестувальника — Мохсена Шекарі, якого раніше визнали винним у пораненні ножем офіцера воєнізованого формування під час протесту та перекриття однієї з вулиць у Тегерані.

12 грудня стратили другого учасника загальнонаціональних протестів — Маджида Резу Рахнаварда, якого звинуватили у “веденні війни проти Бога” та засудили до повішення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter