В Ірані суд ухвалив перший смертний вирок одному з учасників протестів

Дата: 15 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

В Ірані суд ухвалив перший відомий смертний вирок одному з учасників загальнонаціональних демонстрацій проти духовенства країни. Ще п’ятеро протестувальників засуджено до тюремних термінів.

Про це повідомляють BBC News, The Wall Street Journal та Voice of America.

Джерело: Iran Human Rights

Смертний вирок був ухвалений протестувальнику за звинуваченням у підпалі урядової будівлі та у “ворожнечі проти Бога”. Про це заявив вебсайт Mizan, який публікує новини про судову систему Ірану.

Ще п’ятьох іранців звинувачують у порушеннях національної безпеки та громадського порядку. Терміни ув’язнення для цих людей варіюються від 5 до 10 років.

Портал Mizan також повідомив, що окремі відділення Революційного суду ухвалили такі вердикти. Портал не надав інформації про протестувальників, які перебувають під судом.

Нагадаємо, під час протестів в Ірані загинули щонайменше 326 людей, серед яких 43 дитини.

За інформацією правозахисників, щонайменше 326 осіб, зокрема 43 дитини, були вбиті силами безпеки Ірану під час загальнонаціональних протестів. Із 43 дітей дев’ять були дівчатами й троє були громадянами Афганістану.

Раніше ZMINA повідомляла, що заворушення в країні почалися через смерть 22-річної курдської жінки Махси Аміні. Вона впала в кому після того, як її затримала поліція моралі 13 вересня в Тегерані за нібито порушення закону, який вимагає від жінок покривати волосся хіджабом або носити хустку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter