В Ірані до понад 10 років за ґратами засудили молоду пару, яка опублікувала відео танцю на площі в Тегерані

Дата: 31 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Іранський суд ухвалив обвинувальний вирок молодим людям через “поширення пороку”, раніше вони зняли та опублікували відео свого танцю на площі Азаді в Тегерані. За це пару засудили до десяти з половиною років позбавлення волі.  

Про це повідомляє видання Al Arabiya.

Скриншот з відео

Йдеться про 21-річних Астіяж Хагігі та її нареченого Аміра Ахмаді. Їх визнали винними в “поширенні пороку”, “змові з метою підриву національної безпеки” та “участі в пропаганді проти режиму”.

Пару арештували 1 листопада після публікації відео, на якому видно, що дівчина не вдягнена в хіджаб, що наразі є темою для протестів в Ірані. Ймовірно, саме це дало судді привід звинуватити молодих людей за статтею про “підрив” нацбезпеки. Крім того, суд відмовив їм у юридичному представництві під час розгляду справи.

Видання зазначає, що вирок ухвалив суддя Аболкасем Салаваті, який раніше накладав суворі покарання на осіб, яких вважав загрозою для Ісламської Республіки.

Окрім терміну увʼязнення, парі впродовж двох років заборонили користуватися інтернетом та виїжджати за межі країни.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року іранські представники сил безпеки відкрили вогонь по людях на станції метро в Тегерані. Потім силовики зайшли у вагон для жінок і побили іранок, які не вдягнули хіджаби на знак протесту проти вбивства Махси Аміні.

Раніше ZMINA повідомляла, що Аміні впала в кому, а згодом померла, після того як її затримала поліція моралі 13 вересня в Тегерані за нібито порушення закону, який вимагає від жінок покривати волосся хіджабом або носити хустку. Після цього в Ірані почалися масові заворушення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter