В Ірані батька страченого учасника протестів звинуватили у злочинах проти нацбезпеки

Дата: 24 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Ірані Машаллаха Карамі – батька протестувальника, страченого за участь в антиурядових акціях, звинувачують у злочинах проти національної безпеки. 

Про це інформують у виданні Iran International та правозахисній організації Iran Human Rights.

Машаллах Карамі. Джерело: Iran Human Rights

Зазначається, що його переслідують за п’ятьма кримінальними статтями, включаючи створення групи з метою підриву національної безпеки, образу верховного лідера Ірану і пропаганду проти Ісламської Республіки.

Крім того, за даними Iran International, влада Ірану відмовилася надати адвокату Карамі матеріали справи підзахисного.

Як повідомляє видання, чоловіка затримали 22 серпня 2023 року після обшуку в його будинку. Тоді силовики вилучили у його сім’ї техніку та заморозили їхні рахунки у банках.

Нагадаємо, на початку січня 2023 року влада Ірану виконала смертний вирок 22-річному синові чоловіка, Мухаммаду Махді Карамі, якого засудили до смерті за звинуваченням у вбивстві члена воєнізованого ополчення “Басідж” на акції протесту в передмісті Тегерана.

Правозахисникам родичі Мухаммада розповіли, що силовики катували хлопця під час затримання та погрожували йому зґвалтуванням. Юнакові також відмовили у праві скористатися послугами адвоката під час слідства та судових засідань.

Раніше ZMINA повідомляла, що після нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня в Ірані зросла кількість страт. Іранський режим стратив понад 127 осіб, зокрема жінок і дітей. А загальна кількість смертних вироків, винесених іранськими судами з початку 2023 року, перевищила 700.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter