В Індії трансгендерна пара вперше стала біологічними батьками

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

8 лютого 21-річна Зія Павал та її 23-річний партнер Захад, які живуть у південному штаті Керала та є трансгендерною парою, стали біологічними батьками. Раніше їхні фотографії були вірусними в інтернеті, оскільки виношував дитину саме трансгендерний чоловік Захад. 

Про це пише видання BBC.

Фото з інстаграм-сторінки Зії Павал

Так, трансгендерна жінка Зія Павал каже, що завжди мріяла про дитину. Вона познайомилася зі своїм майбутнім партнером три роки тому. Вони обоє були відчуженими від своїх родин.

“Я з консервативної мусульманської родини, яка ніколи не дозволяла мені займатися класичними танцями. Мої батьки були настільки ортодоксальними, що підстригали мені волосся, аби я не танцювала”, – розповідає Павал.

Якось вона втекла з дому, аби взяти участь у молодіжному фестивалі, та більше не повернулася до батьків. Жінка навчилася танцювати у громадському центрі для трансгендерних людей, і зараз вона є вчителькою у танцювальному гуртку.

Її партнер Захад народився у християнській родині та здобув бухгалтерську освіту. Він перестав спілкуватися з батьками, оскільки вони не прийняли його гендерну ідентичність. Однак після того, як він завагітнів, родина помирилася з ним та прийняла пару. Нині вони допомагають Захаду під час вагітності. 

Відомо, що пара вирішила стати батьками півтора року тому, коли вони обоє знаходилися на різних стадіях трансгендерного переходу. Тоді яєчники та матка Захада не були видалені, тому пара разом припинила гормональну терапію та зачала дитину. 

Зія Павал та Захад кажуть, що їхній досвід є доволі рідкісним в Індії, оскільки “мало хто з трансгендерної спільноти називає себе біологічними батьками”.

Дитина народилася 8 лютого, майже на місяці раніше запланованого терміну. Її стать батьки поки що не повідомляють.

Нагадаємо, що у 2017 році 30-річний трансгендерний чоловік Качі Салліван зі штату Вісконсін, що в США, народив дитину після чотирьох років гормональної терапії з переходу від жінки до чоловіка. Немовля з’явилося на світ 11 грудня, та отримало ім’я Фенікс. Батьки не розкривають статі дитини, оскільки збираються виховувати її “гендерно нейтрально”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter