В Естонії після спаду знову збільшився рівень підтримки українських біженців

Дата: 04 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Рівень підтримки прийому українських біженців в Естонії знову зріс. Понад 60% опитаних вважають, що Естонія повинна у разі необхідності приймати українців, які втікають від війни.

Про це інформує ERR із посиланням на дослідження громадської думки.

Джерело: REUTERS/Umit Bekta

Якщо у вересні 2023 року підтримка прийому українських військових біженців впала в Естонії до найнижчого рівня з початку війни Росії проти України, то в грудні вона знову почала рости, з’ясувалося з опитування, проведеного фірмою Turu-uuringute AS на замовлення Державної канцелярії“, – зазначає видання.

Спеціалісти Turu-uuringute проводили опитування з 6-го по 12 грудня, у ньому взяли участь 1252 особи віком 15 років та старші по всій Естонії.

Повідомляється, що у вересні 60% мешканців Естонії вважали, що держава у разі потреби має приймати українських біженців. У грудні кількість прихильників їх прийому зросла до 63%. Проти прийому біженців у вересні висловилися 31%, у грудні – 30% опитаних.

За даними дослідження, у грудні підтримували прийом українських біженців 65% громадян Естонії, 49% громадян РФ та 45% осіб без громадянства.

Серед етнічних естонців частка прихильників прийому біженців становила у грудні 72%, серед представників інших національностей – 46%.

Результати опитування опубліковані цього тижня.

Нагадаємо, згідно з результатами останнього дослідження громадського сприйняття українських біженців та мігрантів, проведеного влітку 2023 року, серед поляків знизився рівень готовності та бажання допомагати українцям. Причиною цього є нібито “вимоглива позиція” біженців.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Східній Європі найвищий рівень підтримки українських біженців виявився в Угорщині, громадяни якої готові продовжувати допомогу і не вважають, що витрачені на неї гроші треба переспрямовувати на власних громадян. Водночас найменший рівень підтримки українських біженців зафіксували в Болгарії: там проти допомоги виступає 71% громадян.

Після Угорщини найбільший рівень підтримки українських біженців зафіксували в Латвії, Польщі та Литві. Водночас у Литві та Польщі близько половини громадян незадоволені тим, що допомога українцям нібито здійснюється шляхом зниження фінансування власних громадян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter