В Австрії будинок, де народився Гітлер, віддадуть поліції

Дата: 20 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Після судової суперечки Австрія вирішила долю будинку в Браунау, в якому в 1889 році  народився диктатор Адольф Гітлер. Його віддадуть поліції для того, щоб він не перетворився на пам’ятку для неонацистів. 

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на міністерство внутрішніх справ Австрії. 

За даними відомства, після реконструкції до будинку в’їдуть районна поліція та окрема поліцейська дільниця. За право реконструювати помешкання Гітлера змагатимуться архітектори з країн ЄС. У першій половині 2020 року експертне журі оголосить ім’я архітектора, чия пропозиція буде найкращою. 

“Завдяки поліції використання будівлі має стати безпомилковим сигналом, що вона назавжди втратила нагадування про націонал-соціалізм”, – прокоментував міністр внутрішніх справ країни Вольфган Пешорн

Повідомляється, що, хоч Адольф Гітлер прожив у будинку лише перші місяці свого життя, все одно сюди з усього світу приїжджали симпатики нацистів.

Нагадаємо, у грудні 2016 року австрійський парламент ухвалив спеціальний закон, який дозволив владі вилучити будинок Гітлера. Австрійські суди розглядали суперечку між родиною Герлінди Поммер, якій майже сто років належав будинок, та державою. Лише цьогоріч Верховний суд Австрії присудив сім’ї 812 тисяч євро відшкодування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter