В Авдіївці виявили трьох дітей, їх планують евакуювати — місцева ОВА

Дата: 18 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині в Авдіївці, яка перебуває під постійними обстрілами росіян, ще залишаються щонайменше троє дітей, їх планують евакуювати.

Про це в ефірі телемарафону сказав очільник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш, пише “Бабель”.

Авдіївка майже зруйнована росіянами. Фото Віталія Барабаша

За його словами, 16 червня в місті виявили шестирічну дівчинку, яка ще два місяці тому мала евакуюватися до Дніпропетровської області разом із матірʼю. Наступного дня знайшли ще одну дитину.

Станом на 18 червня адміністрація має інформацію про третю дитину, яка залишається в Авдіївці під постійними обстрілами. Усіх їх планують евакуювати.

Водночас Барабаш зазначив, що в місті залишаються 1 728 цивільних, серед них до 10% — молодь (дані станом на 18 червня 2023 року).

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій 7 березня 2023 року. Підставою для її проведення є рішення обласних військових адміністрацій.

Тоді міністерка з питань реінтеграції деокупованих територій Ірина Верещук пояснила, що батьки або опікуни дитини не зможуть відмовитись від евакуації з міста, аргументувавши це положеннями 166 статті Кримінального кодексу, згідно з якими батьки зобов’язані зробити так, щоб життю та здоров’ю дітей нічого не загрожувало.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що за майже півтора року повномасштабної війни в Україні через російську агресію загинули щонайменше 489 дітей, ще 1026 зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Такі дані навів Офіс генерального прокурора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter