У штаті Айдахо заборонили допомагати неповнолітнім виїжджати до інших штатів, щоб зробити аборт

Дата: 08 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

В американському штаті Айдахо губернатор підписав законопроєкт, який забороняє допомагати неповнолітнім виїжджати до інших штатів, щоб зробити аборт. Порушники можуть отримати до п’яти років позбавлення свободи.

Про це пише Forbes.

Фото: Getty Images

Айдахо став першим штатом, де ухвалили такі обмеження. Закон набуде чинності за 30 днів.

Відповідно до нового законопроєкту від двох до п’яти років позбавлення волі або отримання позову на суму до 20 тисяч доларів загрожує дорослим, які без згоди батьків допомагають підліткам виїхати до штату, де можна перервати вагітність.

Крім того, кримінальна відповідальність передбачена за допомогу підліткам отримати пігулки для переривання вагітності.

Підлим” назвала закон організація Planned Parenthood Alliance Advocates-West і пообіцяла зробити “все, що в наших силах“, щоб перешкоджати обмеженням, які запроваджує цей закон.

Як зазначає Forbes, приклад Айдахо можуть наслідувати й інші американські штати. Скажімо, обмеження права на аборт, які запровадили в Айдахо, вже розглядають у Міссурі.

Нагадаємо, у США члени Палати представників штату Південна Кароліна розглядають законопроєкт, згідно з яким жінка, яка перервала вагітність у штаті, підлягатиме смертній карі за вбивство.

Раніше ZMINA повідомляла, що в американському штаті Вайомінг губернатор підписав закон, який забороняє використання пігулок для переривання вагітності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter