Ув’язнених колонії в Миколаївській області годують зіпсованими продуктами – монітори

Дата: 15 Липня 2016
A+ A- Підписатися

У Вознесенській виправній колонії Миколаївської області (№72) засуджених годують зіпсованими продуктами.

Про це заявила моніторингова група Національного превентивного механізму (НПМ), яка відвідала установу.

У їдальні монітори виявили у холодильнику мішок риби із сильним неприємним запахом.

Також вони виявили порушення прав засуджених на приватність, медичну допомогу, належну оплату праці, а також порушення правил техніки безпеки.

Адміністрація колонії не дотримується норм житлової площі у гуртожитках для в’язнів, дисциплінарних приміщеннях і навіть кімнатах тривалих побачень.

У прогулянковому дворику штрафних приміщень, який має площу лише 6 м2, монітори побачили трьох в’язнів, які очікували на конвоювання до інших установ. При цьому документи, необхідні для тримання їх у штрафних приміщеннях, були відсутні.

Через те, що дисциплінарний ізолятор розташований у напівпідвальному приміщенні, в якому немає примусової вентиляції, вологість повітря в камерах підвищена. Освітлення там недостатнє. Санвузли не обладнані бачками із напівавтоматичним зливом води. Монітори також зафіксували три камери, площа кожної з яких складає лише 3,5 м2.

Більшість скарг, які надходили від ув’язнених, стосувалися питної води, яка подається до колонії лише 2-3 рази на добу на 2 години. Весь інший час подається непридатна для вживання технічна вода.

На день візиту в колонії було 17 ВІЛ-позитивних осіб, з яких 9 отримують високоактивну антиретровірусну терапію. Вони забезпечені ліками в повному обсязі та мають доступ до медичного обстеження. В установі створені достатні умови для проведення перед- та післятестового консультування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter