Урядова комісія в США вимагає визнати РФ постійною загрозою безпеці

Дата: 30 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Незалежна урядова комісія в США, відповідальна за моніторинг та заохочення дотримання Гельсінських угод та інших зобов’язань ОБСЄ, закликала відмовитися від ставлення до Росії, що панує з часів холодної війни, та назвати її “постійною” загрозою глобальній безпеці.

Про це йдеться у звіті комісії, з яким перед публікацією ознайомилися журналісти видання The Hill. 

Ілюстраційне зображення. Фото: cepa.org

Автори звіту наголошують, що влада США має змінити своє мислення щодо підходу до Росії, як це було з Китаєм протягом останніх кількох років, і відповідно розподілити ресурси. 

Пріоритетом у новій стратегії, як вважають автори звіту, має стати забезпечення перемоги України в її оборонній війні проти Росії. 

Члени комісії звернули увагу, що після закінчення холодної війни панує думка, що співпраця з Росією та економічні стимули пом’якшать її поведінку. Гельсінський звіт намагається “поховати це мислення”. 

“Я вважаю, що головне повідомлення полягає в тому, що ми відмовляємося від 30-річної помилкової політики”, – сказав представник конгресу, знайомий зі звітом.

Нагадаємо, ПАРЄ визнала путінський режим диктатурою, що загрожує світу. 

За понад два десятки років путінізму легальний протест у РФ перетворився  на “злочин”, а репресії сягнули радянського рівня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter