Уряд запустив навчання водійок автобусів

Дата: 05 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Відкрили реєстрацію учасниць на безоплатну програму для розвитку професійних навичок майбутніх водійок автобусів. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення

Програма, як кажуть творці, враховує вимоги транспортної реформи як в Україні, так і європейські стандарти підготовки кадрів у сфері пасажирських перевезень.

У світі у середньому в системі громадського транспорту працює близько 19% водійок. Хоч їхня кількість зростає, частка з тих, які керують автобусами, регіональними та приміськими залізницями, є різною з чоловіками. В Україні цей показник складає менш як 1%, за винятком електротранспорту. 

“Жінки більше ніж чоловіки покладаються на доступний і безпечний громадський транспорт, який з’єднує їх з роботою, освітою та основними послугами, що дозволяє їм брати повноцінну участь в економічному житті. Жінки також повинні бути включені в систему транспорту як менеджерки, водійки, керівниці”, – каже представниця ООН Жінки в Україні Cабін Фрейзер Гюнеш.

Урядовий проєкт передбачає навчання спершу сотні водійок.

Долучитись до нього можуть жінки віком від 21 до 65 років, які проживають у Києві, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Полтавській, Чернігівській та Миколаївській областях. Також для участі у навчанні треба мати водійське посвідчення (категорії “B”, “C”, “CE”, “D1”) та досвід водіння понад 3 роки. 

Зареєструватись на програму можна за посиланням. Зробити це треба до 1 жовтня. 

Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення Росії призвело до стрімкого зростання ролі жінок в українській економіці. Так, торік понад половину бізнесу в Україні заснували жінки.

Деякі експерти кажуть, що українська економіка внаслідок великої війни могла втратити більше жінок, ніж чоловіків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter