Торік понад половину бізнесу в Україні заснували жінки

Дата: 08 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Минулого року 56% бізнесу в Україні заснували жінки. 

Про це розповіли в уряді. 

Фото: CNN

Посадовці кажуть, що зміцнення жіночого лідерства є однією з важливих складових місії уряду. Так, за урядовою програмою “Власна справа” серед отримувачів грантів – 55% жінок, а також 48% жінок серед отримувачів допомоги для ведення ветеранського бізнесу.

“Кожного дня ми стаємо свідками щоденного героїзму українських жінок, які борються, долучаються до відбудови, відкривають бізнес і обирають професії, які раніше стереотипно вважалися чоловічими”, – каже міністерка економіки України Юлія Свириденко

Міністерка нагадала про зобов’язання уряду скоротити  розрив в оплаті праці  жінок та чоловіків з 18,6% до 13,6% до 2030 року. За її словами, ринок сам створює відповідні умови: жінки частіше обирають стереотипно чоловічі професії, працюючи на будівництві, у виробництві машин і устаткування, у виробництві та постачанні електроенергії, у металургійному виробництві тощо.

Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення Росії призвело до стрімкого зростання ролі жінок в українській економіці. 

Внаслідок великої війни майже 5 мільйонів українців втратили роботу, а найбільше безробіття вдарило саме по жінках та мешканцях Сходу, кажуть дослідники.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter