Уряд закупив медзакладам у різних регіонах генератори для безперебійної роботи на випадок блекаутів

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Для медзакладів у різних регіонах України закупили 78 генераторів потужністю 16 кВт для повноцінної та безперебійної роботи на випадок можливих відключень електроенергії.

Про це розповіли в МОЗ. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Adri Salido / Anadolu Agency

Генератори купували спільно МОЗ та Світовий банк. 

Обладнання надійде до лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги, медичних центрів соціально значущих хвороб, центрів медико-соціальної реабілітації, центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, лікувально-діагностичних центрів та інших закладів. 

Генератори відправлять до Вінницької, Дніпропетровської, Волинської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Львівської, Кіровоградської, Житомирської, Хмельницької, Черкаської, а також Чернівецької областей. 

Нині в українських медзакладах є понад 11 тисяч генераторів, що спрацьовують автоматично в разі надзвичайної ситуації. 

Нагадаємо, що російські військові знищили 80% теплової та третину гідрогенерації електрики України. 

Офіс генпрокурора розглядає російські атаки на українські об’єкти енергетики як складову геноциду. На думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter