Уряд спростив на період карантину отримання адресної допомоги переселенцям

Дата: 08 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України спростив процедуру отримання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг на період карантину. 

Про це повідомили на Урядовому порталі. 

Внесені урядовцями зміни передбачають, зокрема, що якщо закінчення шестимісячного строку виплати допомоги припало на період дії карантину або обмежувальних заходів та протягом 30 днів з дня його скасування, то призначення допомоги на наступні пів року відбуватиметься без подання відповідної заяви та документів, які були передбачені раніше. Водночас розмір виплати не зміниться. 

Також визначені строки не зараховуватимуть у період перебування на тимчасово окупованих територіях, а на зазначений період забороняється ухвалення рішення про скасування дії довідки ВПО.

Додатково урядовці заборонили Ощадбанку припиняти виплати на період карантину, якщо ВПО не пройшла фізичної ідентифікації. 

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати

Із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter