Уряд розширив перелік переселенців, які мають право на тимчасове житло

Дата: 03 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд розширив перелік категорій внутрішньо переміщених осіб, які мають право на отримання тимчасового житла, затвердивши перелік соціально незахищених категорій населення з-поміж переселенців.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Модульне містечко в Бородянці

Кабінет Міністрів схвалив зміни до Порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). У повідомленні відомства мовиться, що цей фонд формують органи місцевого самоврядування. 

Житлові приміщення для тимчасового проживання, зокрема, надаватимуться з фонду ВПО з-поміж працівників підприємств, що були релоковані до безпечних регіонів, та ВПО, які належать до вразливих верств населення.

До вразливих категорій, зокрема, належать:

  • особи з інвалідністю;
  • особи віком понад 60 років;
  • діти-сироти та позбавлені батьківського піклування;
  • особи, які самостійно виховують дитину;
  • сім’ї військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях;
  • багатодітні та малозабезпечені сім’ї.

Напередодні повідомлялося, що для переселенців у Києві, Львові, Івано-Франківську та Чернівцях створили чатбот “ТурБОТа про ВПО”, які містить, зокрема, інформацію задля збереження ідентичності для представників корінних народів України та національних меншин.

7 квітня в Запоріжжі запустили Медичний хаб для переселенців з тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області.

Нагадаємо, що в лютому цього року Товариство Червоного Хреста України відкрило перший у країні мобільний хаб – у Камʼянці-Подільському. Він доставлятиме тим, хто потребує допомоги, харчі та засоби гігієни, проводитиме заходи щодо психосоціальної підтримки людей, а мобільні медичні бригади надаватимуть медичні послуги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter