Уряд продовжив терміни подачі заяв на виплати за втрачений урожай через підрив Каховської ГЕС

Дата: 16 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
Кабмін продовжив до 31 жовтня 2023 року терміни подачі заяв на виплати компенсацій жителям Миколаївської та Херсонської областей, які втратили урожай через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.
 
Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства.
 
Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Постанову “Про внесення змін до Порядку надання одноразової грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції за втрачений врожай”  № 980 прийняли на черговому засіданні Уряду. Відтак терміни подання заяви та копію документа, що підтверджує право власності на земельну ділянку подовжено до 31 жовтня 2023 року”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, в уряді збільшили з 10 до 20 днів термін розгляду заяви комісією.

Також подовжено до 30 листопада термін ухвалення рішень облдержадміністраціями (обласними військовими адміністраціями) про виплату компенсацій.

Нагадаємо, на початку серпня поточного року в уряді повідомили, що українці, які втратили свій врожай овочів через підрив окупантами Каховської ГЕС, зможуть отримати виплати у розмірі 3300 гривень за кожну сотку земельної ділянки приватного городу. 

Раніше ZMINA повідомляла, що липні Кабінет Міністрів також ухвалив рішення про виділення коштів для внутрішньо переміщених осіб, що постраждали через підтоплення, які спричинив підрив Каховської гідроелектростанції військовими РФ. 

Українські посадовці назвали підрив Каховської ГЕС “найбільшою техногенною катастрофою в Європі за десятиліття”, а західні партнери України висловили обурення, називавши підрив воєнним злочином.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter