УДО позиватиметься проти журналіста Михайла Ткача щодо його інформації про звільнення співробітників

Дата: 29 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Управління державної охорони (УДО) позиватиметься проти журналіста-розслідувача “Української правди” Михайла Ткача щодо “інсайдерської” інформації про нібито звільнення військовослужбовців за те, що не збили дрон, який літав над державною резиденцією “Синьогора” в селі Гута в Карпатах.

Інформацію про це розмістили 28 листопада на фейсбук-сторінці УДО.

Джерело: фейсбук-сторінка Михайла Ткача

У повідомленні наголошується на тому, що “всі військовослужбовці Управління державної охорони України продовжують виконувати службові обов’язки та забезпечувати безпеку осіб та об’єктів, щодо яких здійснюється державна охорона”.

Джерело: фейсбук-сторінка УДО

Нагадаємо, що 24 листопада УП оприлюднила розслідування про гучне святкування 50-річчя голови Офісу президента Андрія Єрмака в “Синьогорі”. Ткач з посиланням на джерела розповів, що святкували ювілей упродовж кількох днів, а серед гостей помітили бізнесмена з оточення Ігоря Коломойського Тимура Міндіча і заступника керівника ОП Олега Татарова. Для транспортування гостей нібито залучили гелікоптери Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

ОП цю інформацію заперечив, а сам Єрмак заявив, що не святкував ювілей у Гуті 21 листопада, але підтвердив, що був тут 19–20 листопада.

Зеленський, відповідаючи на питання Ткача, сказав, що “Синьогора” – захищений об’єкт, і припустив, що журналісти порушили законодавство, знімаючи його з дрона.

Під час пресмарафону, присвяченого екватору його каденції, президент підтвердив, що користувався гелікоптерами ДСНС для перельотів у Гуту в період з 19 до 22 листопада разом з Єрмаком. 21 листопада він літав до Києва на заходи до Дня свободи та гідності та назад. Зеленський запевнив, що мав на це право і “це законно”.

28 листопада УП оприлюднило інформацію Ткача про те, що з УДО нібито звільнили співробітників, які не збили дрон журналістів-розслідувачів у Гуті, коли там перебували Зеленський та Єрмак.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter