Уповноваженим з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, став Олег Котенко

Дата: 21 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Кабмін України на своєму засіданні 20 травня призначив Олега Котенка Уповноваженим з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомляється на сайті уряду.

Джерело: сайт Кабміну України

Уповноважений є посадовою особою Мінреінтеграції. Він підпорядковується віцепрем’єр-міністрові – міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

До його обов’язків входитимуть координація розшуку зниклих та вирішення інших, пов’язаних з цим питань, відповідно до Закону України “Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин”.

Котенко вже має досвід такої роботи: з 2014 року очолював ГО “Група «Патріот”, яка, серед іншого, займалася розшуком зниклих безвісті військовослужбовців Збройних сил України. За час своєї діяльності активістам вдалося звільнити близько 300 осіб.

Був активним учасником Революції Гідності та бойових дій в зоні АТО. З початку широкомасштабного вторгнення РФ також став на захист української держави на Київщині.

У грудні 2020 року розпорядженням Кабміну Котенко ввели до складу Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні зареєстрували 1 тисячу 112 звернень про зникнення безвісти дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter