Унаслідок ракетного обстрілу Києва постраждали квартири ведучої Українського радіо і керівника відділу розвитку мережі мовлення телеканалу “ДІМ”

Дата: 22 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Унаслідок російського масованого ракетного обстрілу столиці 21 березня постраждали квартири ведучої Українського радіо Оксани Філіпової-Гончаренко та керівника відділу розвитку мережі мовлення та ліцензування телеканалу “ДІМ” Миколи Шкарабана.

Про це повідомила ведуча Українського радіо Оксана Філіпова-Гончаренко на своїй сторінці у фейсбуку.

Квартира ведучої Українського радіо Оксани Філіпової-Гончаренко після ракетного обстрілу

Про погане ніколи не думаєш. Завжди здається, що тебе омине, а коли приходить, то залишається визначати біду за шкалою воєнного часу. Тому скажу, що відбулася легко. В обох вікнах вибухова хвиля повідкривала центральні секції. На кухні посипалося скло, а в кімнаті пальму змело на підлогу. Раніше я спала на дивані під вікном і якби давно не змінила локацію, то пальма та була б сьогодні на мені. Не знала, що вибухова хвиля може відкрити холодильник і двері до ванної кімнати. У батьків, на щастя, лише повідкривало центральні секції вікон і позмітало з підвіконь вазони. Вперше побачила, як мій собака виповзав у коридор, а не біг”, – написала журналістка.

Також всю квартиру керівника відділу розвитку мережі мовлення та ліцензування телеканалу “ДІМ” Миколи Шкарабана засипало склом і вона серйозно постраждала внаслідок ракетної атаки.  

“Коли “прилетіло”, ми вже не спали. Донька з дружиною встигли вискочити в коридор. Я не встиг і побачив у вікно, як наближається цей помаранчево-червоний жах. І на мене полетіло скло… Але, на щастя, не зачепило. Згодом, коли приїхали рятувальники гасити пожежу в будинку навпроти, я пішов трохи полежати, бо маю певну хворобу. Я ліг у ліжко й відчув, що воно повне битого скла… Але, ви знаєте, жодного порізу”, – говорить Микола Шкарабан у коментарі Національній спілці журналістів України.

Раніше ZMINA писала про те, що порізи рук отримав репортер турецького новинного агентства Anadolu Давид Качкачішвілі, який проживав у “Парк-Готелі” в Харкові під час російського обстрілу.

А також під час російського ракетного обстрілу харківського “Парк-Готелю” постраждала українська фіксерка французької знімальної групи телеканалу France 2 Віолетта-Анастасія Педорич.

Нагадаємо, що за даними Моніторингу російських злочинів проти журналістів та медіа, який здійснює Інститут масової інформації, за час російсько-української війни з 2014-го до 2023 року в Україні загинули 75 медійників.

Минулого року під час виконання професійних обов’язків у світі загинули 140 журналістів: 2023-й став найбільш смертоносним для медійників за останнє десятиріччя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter