Укрзалізниця звільнить працівників воєнізованої охорони, які напилися та заснули в потягу Черкаси – Івано-Франківськ

Дата: 16 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

16 вересня, у понеділок, на Львівщині в потягу Черкаси – Івано-Франківськ один з пасажирів помітив двох працівників Відомчої воєнізованої охорони, які перебували в стані алкогольного спʼяніння. В Укрзалізниці заявили, що їх звільнять.

Про це повідомили на сторінці перевізника.

Так, Укрзалізниця повідомила, що працівників Відомчої воєнізованої охорони, причетних до інциденту в потягу №43/44 Черкаси – Івано-Франківськ, негайно звільнять. Наразі триває службове розслідування цього випадку, а причетних скерували на медичне обстеження для підтвердження стану алкогольного спʼяніння.

Керівник Стрийської районної поліції Андрій Коцур у коментарі “Суспільному” розповів, що пасажир потяга зранку 16 вересня зателефонував на 102 і повідомив про двох чоловіків, які, ймовірно, є працівниками правоохоронних органів, перебувають у стані алкогольного спʼяніння і мають ознаки побиття. Водночас, за його словами, вони ні з ким не вступали в конфлікт і не чинили бійки. Зрештою чоловіків висадили з потяга на станції в місті Стрий. 

Коцур уточнив, що ці чоловіки працювали охоронцями потяга, а рішення про їхню висадку ухвалив начальник поїзда.

Раніше ZMINA писала, що у 2020 році Укрзалізниця запровадила пілотний проєкт з охорони пасажирських потягів у русі силами воєнізованої охорони компанії. Працівники цього підрозділу супроводжували загалом 10 пасажирських потягів. Під час повномасштабного вторгнення цей проєкт призупинили.

Але 2023 року в пасажирських потягах Укрзалізниці знову запрацювала воєнізована охорона. Щоб викликати охоронців, слід звернутися до провідника або начальника потяга.

Працівники відомчої воєнізованої охорони мають право здійснювати заходи фізичного впливу та використовувати спеціальні засоби, а також розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення.

Також вони можуть затримувати та передавати правопорушників до правоохоронних органів, проводити особистий огляд і огляд речей. 

Нагадаємо, що в серпні цього року Укрзалізниця потрапила в черговий скандал через чоловіка, який придбав квиток у жіноче купе. Провідниця пропустила його у вагон і намагалася переконати пасажирок, щоб ті пустили його в купе, бо він начебто має повне право їхати з ними. 

На записі також чути, як чоловік кричить: “Розкудкудакались у своєму курятнику! Жінки, які постарше, взагалі нормально б сприйняли. А он ті дві якісь молоді… Що, вони голі по вагону будуть ходити?”

Зрештою, після скарг на гарячу лінію пасажира вивів начальник потяга. В Укрзалізниці відреагували на публікацію в соцмережах. Там зазначили, що застосунок, де продають квитки до жіночих купе, видає чітке попередження, що це місця для жінок. Однак чоловік, який купив у таке купе квиток, свідомо проігнорував попередження, і його не мали допустити у вагон. Натомість провідниця повинна була знайти йому альтернативне місце в іншому вагоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter