Українських біженців продовжать приймати у старому аеропорту Берліна і в 2024 році

Дата: 30 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Сенат Берліна ухвалив рішення, що центр прийому біженців з України у колишньому аеропорту “Тегель” працюватиме і після кінця 2023 року.

Про це повідомляє видання Berliner Zeitung. 

Фото: AP / Маркус Шрайбер

Так, біженців прийматимуть у колишньому аеропорту “Тегель” довше, ніж до вересня, як планувалося раніше. 

Мер Берліна Кай Вегнер зазначив, що розміщення українських біженців є першочерговим завданням для всього міста і також залишається на порядку денному ради мерів. 

За його словами, у притулку планується створити більше заходів для освіти і дозвілля дітей.

Раніше планувалося, що центр прибуття українців у колишньому терміналі С і тимчасові будівлі перед ним будуть використовуватися до кінця року.

Тепер роботу центру продовжать у 2024 році, деталі зараз опрацьовуються.

У “Тегелі” наразі є місце для 4 500 біженців. За словами сенатора з питань інтеграції Канселя Кізілтепе, зайняті близько 2 800 місць, 1 600 мешканців – діти.

Раніше ZMINA писала, що у жовтні керівний бургомістр Франциска Гіффай заявила, що в Берліні “практично вичерпані” можливості приймання біженців. Близько 340 тисяч громадян України отримали першочергову допомогу в Берліні, а 100 тисяч залишаються в столиці.

Нагадаємо, що у Федеральному агентстві зайнятості Німеччини вважають, що українські біженці допомогли зменшити навантаження на місцевий ринок праці, адже в країні наразі знайшли роботу близько 86 тисяч українців, і їхня кількість продовжує зростати.

За даними Терценбаха, з лютого 2022 року в Німеччині на 65 тисяч більше українців сплачують внески на соціальне страхування, що вказує на їхнє офіційне працевлаштування. Ще близько 21 тисячі українців зайняті на так званих мініроботах (дохід становить до 450 євро на місяць, що дозволяє претендувати на соцвиплати).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter