Берлін продовжив роботу центру приймання українських біженців у старому аеропорту до кінця вересня

Дата: 26 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Берлінський центр для тимчасового розміщення українських біженців на території колишнього аеропорту Tegel мав працювати до кінця червня, але місцева влада продовжила його роботу щонайменше до вересня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Фото: Getty Images

Це рішення також стосується використання пункту тимчасового розміщення на території термінала С. Передбачалося, що притулок у Tegel буде відкритий до 30 червня, але зараз є перспектива продовжити його роботу навіть до кінця року.

За словами мера Берліна Франциски Ґіффай, через великий брак місць для проживання та квартир у Берліні, від використання будівлі колишнього аеропорту наразі не можна відмовитися, оскільки там мешкають близько трьох тисяч людей. З них 2 600 осіб перебувають довше, ніж заплановані три дні, а деякі – вже місяці. 

Відомо, що з початку повномасштабного російського вторгнення Німеччина прийняла близько 1,1 мільйона українських біженців. 

Раніше ZMINA писала, що в листопаді 2022 року Берлін розширив тимчасовий притулок для біженців у колишньому аеропорту, щоб розмістити 3600 українських біженців, які виїхали напередодні зими.

Більшість звичайних притулків для біженців і притулків у Берліні та інших частинах країни вже тоді були переповнені, і пошук нових місць для більшої кількості людей, які шукали захисту в Німеччині, був пріоритетом.

Нагадаємо, у Федеральному агентстві зайнятості Німеччини вважають, що українські біженці допомогли зменшити навантаження на місцевий ринок праці, адже в країні наразі знайшли роботу близько 86 тисяч українців, і їхня кількість продовжує зростати.

За даними Терценбаха, з лютого 2022 року в Німеччині на 65 тисяч більше українців сплачують внески на соціальне страхування, що вказує на їхнє офіційне працевлаштування. Ще близько 21 тисячі українців зайняті на так званих мініроботах (дохід становить до 450 євро на місяць, що дозволяє претендувати на соцвиплати).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter