Берлін розширює притулок для українських біженців у старому аеропорту

Дата: 10 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Берлін розширює тимчасовий притулок для біженців у колишньому аеропорту, щоб розмістити 3600 українських біженців, які рятуються від російських атак напередодні зими.

Про це повідомила сенаторка уряду Берліна з соціальних питань Катя Кіппінг.

Фото: AP / Маркус Шрайбер

“Оскільки президент Росії Путін націлився на інфраструктуру тепло- і водопостачання країни, а температура скоро опуститься нижче нуля, кількість біженців може різко зрости будь-якої миті. Ми повинні бути готові”, – зазначила сенаторка.

Два колишні термінали в аеропорту Тегель вже були відкриті для українських біженців навесні. Зараз уряд Берліна поспішає обладнати два великі намети з обігрівачами на льотному полі.

Місцева влада також відкрила третій термінал для реєстрації прибулих та встановила 900 нових ліжок.

Фото: AP / Маркус Шрайбер

За словами Кіппінг, більшість звичайних притулків для біженців і притулків у Берліні та інших частинах країни вже переповнені, і пошук нових місць для більшої кількості людей, які шукають захисту в Німеччині, має стати пріоритетом.

Німеччина прийняла приблизно 1 мільйон біженців з України після початку російського вторгнення майже дев’ять місяців тому. 

Фото: AP / Маркус Шрайбер

Нагадаємо, що у жовтні керівний бургомістр Франциска Гіффай заявила, що в Берліні “практично вичерпані” можливості приймання біженців. Близько 340 тисяч громадян України отримали першочергову допомогу в Берліні, а 100 тисяч залишаються в столиці.

Примітно, що після інциденту з ймовірним підпалом готелю для українських біженців у Німеччині, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав німецьку владу провести неупереджене та швидке розслідування, а країни ЄС – утриматися від надання прихистку росіянам призовного віку, які ухиляються від мобілізації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter