У Німеччині згорів гуртожиток для українських біженців

Дата: 20 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У муніципалітеті Грос-Штремкендорф (Німеччина) майже вщент згорів гуртожиток для українських біженців. Правоохоронці розглядають підпал як основну версію.

Про це пише видання “Spiegel”.

Фото: Єнс Бюттнер / DPA

Відомо, що пожежа зайнялася напередодні ввечері у частині помешкання, де мешкали українці. Будинок гуртожитку вигорів майже повністю, збереглися лише зовнішні стіни.

На момент займання в гуртожитку було 14 людей, вони не постраждали, оскільки встигли вчасно залишити приміщення.

У виданні зазначають, що у день пожежі поліцейські вже приїжджали до помешкання через графіті зі свастикою, яке невідомі намалювали на табличці під назвою готелю.

“Спираючись на свій багаторічний досвід роботи пожежником, зараз я припускаю, що пожежу влаштували навмисно”, – повідомив голова адміністрації округу Тіно Шоман.

Вогонь приборкували майже 120 пожежників та 20 пожежних машин. Ніхто з 14 жителів гуртожитку не постраждав, наразі вони перебувають в іншому закладі.

Раніше ZMINA писала, що на сході Латвії в ніч на 7 жовтня невідомі підпалили дві автівки – “Жигулі”, які належали сім’ї українських біженців, та Ford – машину хазяїна гостьового будинку Villa Roza, де мешкають українці. 

Сім’я приїхала до Латвії наприкінці травня з окупованої території України. Їхній будинок зруйнували росіяни. На машині сім’я збиралася повернутися додому після війни.

Нагадаємо, що у серпні в німецькому місті Лейпциг невідомі намагалися підпалити дитсадок для дітей біженців з України. Ймовірно, підпалювачі розлили на вході в дитсадок “Entdeckerland” легкозаймисту рідину, наприклад, спирт або бензин, і підпалили її. Проте вогонь не перекинувся на заклад. Інцидент завершився незначними пошкодженнями дверей.

Унаслідок цього ніхто не постраждав. Напад стався, коли дитячий садок уже закрився, тому дітей та вихователів не було в будівлі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter