У Лейпцигу невідомі намагалися підпалити дитсадок для дітей-біженців з України

Дата: 31 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У німецькому місті Лейпциг невідомі намагалися підпалити дитсадок для дітей-біженців з України. Вогонь пошкодив тільки вхідні двері, діти та працівники закладу не постраждали.

Про це повідомляє Bild.

Фото: Сільвіо Бюргер

Інцидент стався у вихідні. Ймовірно, підпалювачі розлили на вході в дитсадок “Entdeckerland” легкозаймисту рідину, наприклад спирт або бензин, і підпалили її. Проте вогонь не перекинувся на заклад. Інцидент завершився незначними пошкодженнями дверей.

Унаслідок підпалу ніхто не постраждав. Напад стався, коли дитячий садок уже закрився, тому дітей та вихователів не було в будівлі.

Примітно, що постраждалий дитячий садок розташований лише за 700 метрів від будинку біженців за адресою Liliensteinstrasse, 15, який також атакували із застосуванням запалювальних пристроїв у п’ятницю ввечері. Дві будівлі розташовані всього за вісім хвилин ходьби.

“Через просторову близькість ми не відкидаємо, що між цими двома діями існує зв’язок. Зараз ми вивчаємо свідчення очевидців, опитуємо місцевих мешканців, шукаємо записи з камер і перевіряємо соціальні мережі”, – зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, що у Швейцарії на українських студентів напали двоє чоловіків: один з них був росіянином, а другий назвався білорусом. Чоловіки намагалися зав’язати з українцями розмову російською мовою, але ті спілкувалися тільки англійською. Після цього один з чоловіків звинуватив українців у зневазі до російської мови, а побачивши, що одна з дівчат почала відеознімання, спробував вибити телефон з її рук.

На відео чути, як росіянин кричав англійською “Повертайся додому і помри там”, “Я поставлю тебе на місце, клята українська п**да”. Він також двічі вдарив хлопця, коли той намагався захистити подруг.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter