У латвійському регіоні Латгалія невідомі підпалили машину українських біженців

Дата: 09 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На Сході Латвії в ніч на 7 жовтня невідомі підпалили дві автівки — “Жигулі”, які належали сім’ї українських біженців, та Ford — машину хазяїна гостьового будинку Villa Roza, де мешкають українці.

Про це повідомляє видання LSM.

Фото: Jānis Dreļs

Власники Villa Roza, яка розташована у східному латвійському регіоні Латгалія, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну розмістили пів сотні біженців. Уночі з четверга на п’ятницю мешканці помітили у дворі полум’я.

Дружина власника “Жигулів” Валентина Рощупкіна розповіла, що машину не встигли загасити, вона повністю згоріла. Через деякий час зайнявся і Ford, який належить власнику гостьового будинку, його врятувати встигли.

“Пожежники не встигли далеко виїхати, ми знову викликали їх і поліцію. Тоді вже було зафіксовано, що стався підпал. Тому що спочатку думали, що наша машина загорілася сама. Хоча два дні ми на ній нікуди не їздили”, – розповіла жінка.

Її сім’я разом із матір’ю-пенсіонеркою приїхали до Латвії наприкінці травня з окупованої території України. Їхній будинок зруйнували росіяни. На машині сім’я збиралася повернутися додому після війни.

Представниця поліції Латвії Діана Лукіна підтвердила LSM обидва епізоди підпалу. За її словами, підозрюється умисний підпал, тож було порушено кримінальну справу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter