У Берліні заявили про “практично вичерпані” можливості з приймання біженців

Дата: 24 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Керівний бургомістр Франциска Гіффай заявила, що в Берліні “практично вичерпані” можливості приймання біженців.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на видання “Bild am Sonntag”. 

Фото: Главком

За словами бургомістра, близько 340 тисяч громадян України отримали першочергову допомогу в Берліні, а 100 тисяч залишаються в столиці.

“Нам терміново потрібно більше федеральної нерухомості для гарного розміщення людей”, – сказала вона.

Крім того, Гіффай наголосила на необхідності фінансової підтримки, щоб покрити великі витрати й справедливо розподілити біженців по федеральних землях.

Раніше ZMINA писала, що повномасштабний напад Росії на Україну викликав у багатьох німців бажання підтримати українців. Ця допомога триває і надалі. Однак опитування Німецького центру досліджень інтеграції та міграції (DPA) показує, що бажання допомагати біженцям дещо знизилося.

Так, якщо на початку березня кожен четвертий німець (27%) був готовий тимчасово прийняти біженців з України вдома, то у вересні ця частка впала до 17%.

Нагадаємо, що після інциденту з ймовірним підпалом готелю для українських біженців у Німеччині, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав німецьку владу провести неупереджене та швидке розслідування, а країни ЄС – утриматися від надання прихистку росіянам призовного віку, які ухиляються від мобілізації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter