У Німеччині знизилася готовність допомагати українським біженцям – опитування

Дата: 15 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Повномасштабний напад Росії на Україну викликав у багатьох німців бажання підтримати українців. Ця допомога триває і надалі. Однак опитування Німецього центру досліджень інтеграції та міграції (DPA) показує, що бажання допомагати біженцям дещо знизилося.

Про це свідчать результати двох опитувань DPA, результати яких наводить BILD.

Так, на початку березня кожен четвертий німець (27 %) був готовий тимчасово прийняти біженців з України вдома, зараз ця частка впала до 17 %.

Примітно, що влітку майже кожен другий (47 %) міг уявити роботу волонтером для біженців з України. У березні таких було 58 %.

Дещо знизилася і готовність жертвувати гроші для біженців з України. У березні 69 % опитаних були готові це зробити. Влітку готовність жертвувати становила 58 %.

Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну спричинило наймасштабнішу міграційну кризу з часів Другої світової війни. За даними ООН, через війну майже третина населення України покинула свої домівки.

Крім того, наприкінці минулого року 36,5 мільйона дітей у світі були вимушені покинути свої домівки через конфлікти, насильство та інші кризи. Це найбільша кількість дітей-біженців з часів Другої світової війни, але ці цифри не включають осіб, які стали біженцями унаслідок російської агресії в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter