Майже третина українців стала біженцями – ООН

Дата: 23 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну спричинило наймасштабнішу міграційну кризу з часів Другої світової війни. За даними ООН, через війну майже третина населення України покинула свої домівки.

Про це інформує видання DW з посиланням на заяву Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Фото: Bird In Flight

Після початку повномасштабного вторгнення Росії майже третина населення України покинула свої домівки. 

“Це найбільший рух біженців з моменту закінчення Другої світової війни. Зараз люди стикаються з величезним викликом, оскільки незрозуміло, як довго ще триватиме війна і що буде взимку”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з даними німецького Товариства ООН з допомоги біженцям UNO-Flüchtlingshilfe, близько 90% вимушено переміщених осіб, які покинули Україну за останні шість місяців, – це жінки та діти.

“Українці не втратили мужності, зокрема завдяки підтримці та солідарності з боку німецького громадянського суспільства”, – зауважив голова UNO-Flüchtlingshilfe Петер Руенштрот-Бауер.

Відомо, що представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців працює в Україні з 1990-х років, надаючи гуманітарну допомогу на місцях. Нині воно надає підтримку владі сусідніх з Україною країн у реєстрації  біженців. Це полегшує виявлення найуразливіших груп людей, таких як діти без супроводу дорослих, люди похилого віку, люди з інвалідністю тощо.

Нагадаємо, що, згідно з аналізом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, зараз у європейських країнах перебуває близько 4,8 млн біженців з України. Також статистика також показує, що 2,3 мільйона людей уже повернулося з-за кордону до України. Цілком можливо, що цей показник зафіксував людей, які їздили туди й назад кілька разів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter