У Європі перебувають 4,8 мільйона українських біженців – ООН

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Згідно з аналізом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, зараз у європейських країнах перебуває близько 4,8 млн біженців з України. 

Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Фото: Слово і діло

За даними дослідження, від початку повномасштабного вторгнення Росії було зареєстровано майже 7,3 мільйона перетинів кордону України для виїзду за кордон. 

Проте статистика також показує, що 2,3 мільйона людей повернулося з-за кордону до України. Не виключено, що цей показник зафіксував людей, які їздили туди і назад кілька разів. 

“З самого початку УВКБ ООН зміцнювало свої можливості щодо збору та аналізу даних у країнах, які приймають біженців, про характеристики, вразливість та наміри біженців. Це має вирішальне значення для забезпечення ефективного гуманітарного реагування, що дозволяє нам та партнерам реагувати на критичні потреби з конкретною підтримкою та краще планувати майбутнє”, – сказав Рауф Мазу, помічник Верховного комісара ООН у справах біженців.

Загалом 3,2 мільйона українців у Європі зареєструвалися у програмі тимчасового захисту або у подібних національних програмах захисту.

За даними ООН, більшість українських біженців проживає в сусідній Польщі: понад 1,15 млн осіб. За оцінками, з лютого з України до Росії втекли 1,1 млн людей.

Третьою за величиною країною, що приймає біженців, є Німеччина з 780 тисячами біженців. Далі – Чехія, Італія та Іспанія.

Нагадаємо, що за результатами всеукраїнського національно репрезентативного опитування, 61% українців та українок ставляться до вимушених переселенців у своєму населеному пункті позитивно та співчутливо. Водночас 5% – негативно. Найчастішою причиною негативного ставлення українців та українок до переселенців є сприйняття, ніби вони розважаються на новому місці проживання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter