Українські журналісти висловили підтримку переслідуваним в окупованому Криму колегам

Дата: 10 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) передала громадському об’єднанню “Кримська солідарність” 370 звернень та побажань від студентів факультетів журналістики, викладачів, чинних представників ЗМІ на підтримку переслідуваних громадських журналістів у Криму.

Про це повідомляє “Кримська солідарність“. 

Люди у зверненнях схвалюють дії своїх колег, характеризують їх як сильних, бо ті можуть протистояти переслідуванням, звинуваченням та арештам.

 “Журналісти – це велика сім’я, яка завжди стоятиме одне за одного. Ми віримо у вас!” – написала Діана Сподар з Тернопільської області. 

Голова НСЖУ Сергій Томіленко висловив думку, що сьогодні як ніколи необхідно просувати солідарність із журналістами, яких переслідує російська влада на півострові. За його словами, громадські журналісти сидять за ґратами лише за те, що виконують свою роботу на користь суспільства.

Медійникам побажали сили, терпіння, незламного духу та висловили подяку за їхню працю. 

“Ми у вас віримо”, “Правда переможе!”, “Тримайтеся! Україна з вами!” – бажали небайдужі дописувачі. 

Вітання з Луганщини! Якщо журналістика обрала вас, щоб нести інформацію людям, і ви через те втратили свободу, здоров'я, можливість спілкування з рідними і можливість вільного пересування, то знайте, що то все тимчасово.

Марина Животкова

Ми в захваті від ваших дій. Відданих справі людей стає дедалі менше. На вашому прикладі зростатиме покоління. Бережіть себе.

Березовська Наталя

Нагадаємо, у Києві відкрили фотовиставку про незаконно ув’язнених у Криму журналістів. Вона складається із 47 робіт, на яких зображено десять ув’язнених кримськотатарських громадянських журналістів та їхні родини.

Загалом у тимчасово окупованому Криму незаконно ув’язнено 12 журналістів, серед яких Марлен Асанов, Осман Аріфмеметов, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Рустем Шейхалієв, Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, Тимур Ібрагімов, Асан Ахметов, Амет Сулейманов (за станом здоров’я – під домашнім арештом). 

Напередодні американський філософ та публіцист японського походження Френсіс Фукуяма написав листа заарештованому в “справі кримських мусульман” громадянському журналісту Осману Аріфмеметову. Він переконаний, щоб без хоробрості та прихильності журналіста ми знали б набагато менше про реальну ситуацію на місцях у Криму та про обмеження, які Росія наклала на населення.

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні просить народних депутатів оперативно проголосувати в другому читанні законопроєкт №6104 “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей”. 
 
Документ створює механізми соціального та правового захисту людей, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, членів сімей таких потерпілих. Його дія поширюється як на цивільних, так і на тих людей, які входять до складу сил безпеки і сил оборони України.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter