Українські військові звільнили від окупантів два села на Донеччині та Харківщині

Дата: 04 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Протягом тижня Збройні сили України звільнили два села: Дмитрівку в Ізюмському районі Харківської області та Мазанівку на Донеччині.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Ілюстративне зображення. Фото: Східний варіант

За його словами, на Слов’янському напрямку українським військовим протягом останнього тижня вдалося покращити тактичне положення та просунутись углиб оборони окупантів у районах населених пунктів Мазанівка, Бражківка, Сулигівка та Дмитрівка.

Однак на Краматорському та Бахмутському напрямках росіяни відкривали вогонь уздовж усієї лінії зіткнення, проводили наступ, намагалися заволодіти Соледаром, блокувати з південно-східного та східного напрямків Бахмут.

Унаслідок масованого застосування артилерії та активних наступально-штурмових дій у районах Доломітного та Вуглегірської ТЕС противнику вдалося потіснити наші війська. Підрозділи ЗСУ вимушені були залишити Семигір’я та перейти до оборони на східних околицях Кодеми”, – сказав Громов.

Окупанти також проводили штурм у напрямку Покровського та Бахмута, наразі там тривають бої.

На Авдіївському напрямку окупанти активізували штурмові дії, щоб витіснити ЗСУ з зайнятих рубежів та захопити Авдіївку й Піски.

30 липня внаслідок активного застосування противником авіації, вогню артилерії та РСЗВ, ведення активних наступальних дій на напрямку Спартак – Авдіївка підрозділи Сил оборони вимушені були залишити шахту Бутівка та перейти до оборони на південь від Авдіївки“, – підсумував Олексій Громов.

Нагадаємо, що 27 липня стало відомо, що Збройні сили України звільнили та зачистили села Андріївка і Лозове Херсонської області. Також українські військові завдали точкових ракетних ударів по Антонівському мосту. 

Раніше т.в.о. начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій повідомляв, що на Херсонщині загалом визволені 44 населених пункти. Йдеться про населені пункти у Великоолександрівській територіальній громаді, Кочубеївській, Нововоронцовці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter