На Херсонщині ЗСУ звільнили два села та пошкодили Антонівський міст

Дата: 27 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Збройні сили України звільнили та зачистили села Андріївка і Лозове Херсонської області. Також українські військові завдали точкових ракетних ударів по Антонівському мосту.

Про це повідомили спікер Оперативного командування “Південь” Владислав Назаров та радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань.

Фото: TASS

Українська авіація завдала чотири удари по ворогу із застосуванням літаків штурмової авіації, бомбардувальників та гелікоптерів. Уражено чотири опорні пункти ворога в районі Андріївки, Білогірки й Благодатного.

“Таким чином, Андріївку звільнено і остаточно зачищено від російських окупаційних військ. Як і Лозове, де наші війська кількома днями раніше надійно закріпили свої позиції”, – розповів Назаров. 

Упродовж доби 26 липня українські ракетно-артилерійські підрозділи підтримували вогневий контроль основних транспортних артерій тимчасово окупованих територій Херсонщини. Загалом виконано 3️0️0️ вогневих завдань.

У ніч на 27 липня в телеграм-каналах ширилися повідомлення й відео про удари по Антонівському мосту та роботу російських засобів ППО в окупованому Херсоні.

“Всі ми хотіли дізнатися, наскільки серйозно ЗСУ пошкодили Антонівський міст у Херсоні. І інформація більш ніж втішна: проїзд по ньому неможливий, а вдарили, за словами очевидців, якраз тоді, коли росіяни переправляли накопичену техніку. Чекаємо офіційні підрахунки російських втрат”, – зазначив Хлань.

Нагадаємо, що станом на 14 липня на Херсонщині загалом були визволені 44 населених пункти. Йдеться про населені пункти у Великоолександрівській територіальній громаді, Кочубеївській, Нововоронцовці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter