На Херсонщині звільнили 44 населені пункти – ОВА

Дата: 14 Липня 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині на сьогодні загалом визволені 44 населених пункти.

Про це сьогодні під час онлайн-пресконференції, організованої Центром журналістських розслідувань, заявив т. в. о. начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, передає “Укрінформ”.

“Є території, населені пункти, які звільнені. Я спираюся виключно на офіційні дані, які погоджені з Генеральним штабом, це 44 населених пункти”, – зазначив він.

За його словами, йдеться про населені пункти у Великоолександрівській територіальній громаді, Кочубеївській, Нововоронцовці.

Він додав, що ситуація дуже напружена, і такою вона була з перших днів.

Керівник ОВА повідомив, що спілкувався з військовими на передовій, які визволяють Херсонщину, вони працюють дуже ефективно і “неймовірно вмотивовані”.

Нагадаємо, 12 липня перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський повідомив, що у Херсонській області зараз залишається близько половини населення. 

За його словами, зараз існує єдиний, якщо не брати до уваги Крим, шлях евакуації з Херсонщини – через Василівку Запорізької області. Водночас жодного безпечного гуманітарного коридору для виїзду з регіону не було від початку повномасштабної війни.

13 липня Соболевський також повідомив, що на Херсонщині російські окупанти фактично оголосили “полювання” на українських активістів: пропонують грошову винагороду за тих, хто веде проукраїнські канали, розповсюджує листівки, здійснює знімання, запис тощо.

Читайте також: Евакуація з Херсона: люди так хотіли втекти, що їхали під обстрілами

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter