З Херсонщини виїхали близько половини жителів

Дата: 12 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсонській області зараз залишається близько половини населення. 

Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Фото: ESPRESO.TV

“Ми маємо різну статистику насправді. Те, що підтверджено, – це статистика осіб, які зареєструвалися як ВПО. Але сьогодні ми розуміємо, що не всі люди реєструються, тому приблизно 50% населення залишаються сьогодні на Херсонщині”, – сказав він.

Юрій Соболевський додав, що зараз існує єдиний, якщо не брати до уваги Крим, шлях евакуації з Херсонщини – через Василівку Запорізької області.

Також він нагадав, що жодного безпечного гуманітарного коридору з регіону не було.

Схожа ситуація і в Запорізькій області. За словами очільника ЗОВА Олександра Старуха, з території активних бойових дій, виїхали до 80% людей.

Він зазначив, що люди наражають себе на небезпеку, залишаючись у своїх домівках, бо ворог щодня обстрілює населенні пункти, які розташовані на лінії вогню.

“Коли постріли активізовуються, то люди виїздять, як стає трохи тихіше – повертаються додому”, – розповів Старух.

Наостанок він додав, що евакуація мирного населення триває і не зупиняється ні на день. Щодня Запоріжжя приймає від 1000 до 1500 людей. Проте, за словами голови ОВА, найбільший потік був у березні, коли виїздили маріупольці.

Нині основний потік переселенців – із Запорізької області, зокрема з окупованих територій та громад, де йдуть активні бойові дії. Проте до Запоріжжя також приїжджають і переселенці з Херсона та Маріуполя.

Нагадаємо, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко також закликає українців негайно виїхати з окупованого міста, щоб опинитися в цивілізованих умовах та безпеці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter