Влада закликає евакуюватися мешканців тимчасово окупованих районів Запорізької та Херсонської областей

Дата: 09 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Українська влада закликає мешканців Херсонської й Запорізької областей евакуюватися з тимчасово окупованих територій всіма можливими способами.

Про це в ефірі телемарафону повідомила віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Джерело: сайт Мінреінтеграції

Як би важко не було на території, яка сьогодні підконтрольна українському уряду… все одно в будь-якому випадку перебування на території Херсонської чи Запорізької області в рази гірше і в рази небезпечніше“, – сказала віцепрем’єрка.

За її словами, навіть якщо українських громадян з окупованих територій депортують в Росію, Україна все одно знайде можливість допомогти людям повернутись.

“Навіть якщо доведеться через Крим, коли ми говоримо про Херсонську область – це треба робити, треба рухатися в даному напрямку. Треба шукати можливість виїхати, бо наші Збройні Сили будуть деокуповувати. Це будуть величезні бої. Я не хочу нікого лякати, всі і так все розуміють”, – наголосила посадовиця.

Верещук закликала громадян евакуйовуватися всіма доступними способами. Вона пояснила, що ворог використовує українців на окупованих територіях як живий щит.

Наша артилерія мусить працювати, бо деокупація включає в себе збройне застосування сили. І якщо там є цивільні люди і, не дай боже, жінки і діти, уявіть, як себе повинні поводити наші Збройні Сили“, сказала віцепрем’єрка.

Крім того, міністерка розповіла, що з міста Пологи Запорізької області надходять повідомлення, про те що окупанти хочуть забирати дітей в будинки дитини, якщо діти не будуть іти в школи чи садочки під юрисдикцією РФ.

Раніше ZMINA повідомляла, що на тимчасово окупованих територіях Запорізької області батькам, які не хочуть, щоб їхні діти навчалися за російськими програмами в школах та садочках, погрожують. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter