Українська фотографка і режисерка Юлія Кочетова здобула “Еммі”

Дата: 02 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Українська фотокореспондентка, журналістка та режисерка-документалістка Юлія Кочетова отримала премію “Еммі”.

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Фото з фейсбуку Юлії Кочетової

Юлію разом з командою CNN Worldwide відзначили в категорії “Найкраще висвітлення актуальних новин у прямому ефірі” (Outstanding Live Breaking News Coverage) за висвітлення вторгнення Росії в Україну.

Після повномасштабного вторгнення РФ фотокореспондентка співпрацює з багатьма міжнародними медіа. Її світлини публікували BBC Online, The Guardian, The Telegraph, The Huffington Post, The National Geographic та інші видання.

Нагадаємо, найбільше на цьогорічній премії “Еммі” нагород отримали телеканал CNN (10 статуеток), Vice (дев’ять), The New York Times (п’ять), CBS (чотири), Univision (три) і PBS (дві). Вторгнення Росії в Україну було головною темою дев’яти програм-переможиць.

Зокрема, телеканал CNN отримав нагороду за висвітлення новин про російське вторгнення в Україну в короткій формі, у прямому ефірі тощо, CBS – за інтерв’ю з президентом Володимиром Зеленським для програми 60 Minutes та документальний фільм “Загублені душі Бучі”, польовою продюсеркою якого стала українська режисерка Софія Кочмар-Тимошенко.

У категорії “Найкращий спецпроєкт новин” був відзначений документальний фільм “Україна: війна матерів” від NBC News, який розповідає про життя п’яти українських жінок, чиї долі радикально змінила війна.

Також за висвітлення новин про війну в Україні іспанською премію отримав телеканал Telemundo (“Ira de Putin”), а премію за актуальні події 2023 року отримав проєкт “Щоденники українського воєнного часу” виробництва TRT World / Off The Grid Туреччини.

Окрім цього, команда британського телеканалу Sky News, яка висвітлює війну в Україні, отримала міжнародну премію “Еммі” в галузі новин та документалістики (News and Documentary Emmy Award) у номінації “Найкраща новинна програма” (International Emmy Award for News). У складі команди медійників працювали українські журналіст Артем Лисак та кінорежисер Азад Сафаров.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter