Українці з інвалідністю відтепер можуть купити пільгові квитки на потяги онлайн

Дата: 04 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Відтепер українці з інвалідністю мають можливість придбати пільгові квитки на потяги “Укрзалізниці” через електронний кабінет на сайті перевізника.

Про це повідомили в “Укрзалізниці”. 

Фото: Всеукраїнська організація Союз осіб з інвалідністю України

Закон “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” дає українцям з інвалідністю право купувати залізничні квитки за пів ціни в період з 1 жовтня до 15 травня. До впровадження змін перед придбанням таких квитків їм було необхідно реєструватись у централізованому банку даних. Однак зробити це можна було лише через орган соціального захисту та за особистої присутності. 

Відтепер людина з інвалідністю або її законний представник можуть пройти онлайн-реєстрацію через електронний кабінет на сайті. Після цього необхідно завантажити до системи сканкопії необхідних документів. Це дасть можливість купувати квитки швидко на сайті перевізника без повторення операції щоразу.

У тестовому режимі функція запрацювала ще 2019 року. 

Влітку поточного року “Укрзалізниця” запустила перший інклюзивний приміський електропоїзд, що має вагони з місцями для людей на візках, пандусами, кнопками виклику поїзної бригади та вказівниками, нанесеними шрифтом Брайля. Також серед 100 пасажирських вагонів, що мають вийти на маршрути до пікових зимових перевезень сезону 2022–2023 років, майже чотири десятки обладнають для перевезення пасажирів у колісних кріслах. 

Нагадаємо, що нещодавно парламент дозволив обслуговувати позачергово людей з інвалідністю. Кожна сьома людина у світі, за даними ООН, має ту чи іншу форму інвалідності. За даними Держстату, 2021 року в Україні налічували 2,7 мільйона людей з інвалідністю, серед яких понад 160 тисяч – діти. 

Українці з інвалідністю часто не користуються наявними пільгами від держави, зокрема, як розповідають фахівці, через низьку поінформованість.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter