Україна прагне стати спостерігачем у Тюркській раді для деокупації Криму

Дата: 26 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Україна прагне використовувати платформу Тюркської ради як ще один майданчик для боротьби за деокупацію Криму.

Про це в інтерв’ю Радiо Свобода заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар.

Еміне Джеппар

“Ми зараз хочемо отримати статус спостерігача в Тюркській раді. Це міжнародна організація, до якої входять країни тюркомовні… Ми вважаємо, що це теж може бути майданчиком, де ми можемо порушувати тему Криму і кримських татар, а також тих наслідків, з якими стикається народ сьогодні, після окупації”, – розповіла вона.

Також у планах української влади – конференція з безпеки з питань Криму, організація в Києві щорічного кримського саміту тощо.

“Станом на зараз на всіх зустрічах із послами я потроху промовляю ці наші ідеї. Ці напрацювання вже були передані офіційно президенту України. Ми тепер чекаємо можливості запуску цієї платформи. Передбачатиметься широке коло консультацій, запрошення партнерів і заходи для того, щоб цю платформу оформити в певні ініціативи”, – додала перша заступниця міністра закордонних справ.

Як відомо, створена 3 жовтня 2009 року Тюркська рада – міжнародна організація, що об’єднує тюркомовні держави. Її створили, зокрема, для зближення політичних поглядів, обміну інформацією, пропаганди тюркської культури, розширення економічних зв’язків, реалізації спільних проєктів, знаходження шляхів розв’язання проблем тюркського світу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter