Україна підписала міжнародну декларацію щодо безпеки використання штучного інтелекту

Дата: 03 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Україна на наймасштабнішому у світі заході з безпеки штучного інтелекту AI Safety Summit, який відбувся у Великій Британії, підписала декларацію Блетчлі з безпеки використання штучного інтелекту.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Джерело: Sanket Mishra / pexels.com

Загалом у форумі взяли участь представники 29 урядів, зокрема США, Австралії та країн Євросоюзу. Україну на саміті представив заступник міністра цифрової трансформації Георгій Дубинський.

Підписаний документ передбачає співпрацю урядів у дослідженнях безпеки ШІ. Одна з головних цілей декларації — колективна домовленість країн щодо розробки та імплементації ризик-орієнтованих політик регулювання ШІ, які б унеможливлювали негативні наслідки.

На саміті наголосили, що ШІ є корисною технологією для економічного зростання та сталого розвитку, але не може розвиватися без будь-якого нагляду й потребує встановлених “правил гри”.

Нагадаємо, нещодавно в Україні оприлюднили дорожню карту з регулювання ШІ.

Український уряд розпочав роботу над нормативним полем для використання ШІ у серпні 2023 року. У Мінцифри тоді наголосили на тому, що це важливо для розвитку країни, оскільки Україна “повинна не відставати від всього світу, а очолити тренд ШІ”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в адміністрації президента США Джо Байдена досліджують можливі заходи для регулювання систем штучного інтелекту, оскільки виникають питання щодо його впливу на національну безпеку та освіту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter