Україна очолила 15-й регіон Міжнародної асоціації жінок у поліції

Дата: 10 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Україна очолила 15-й регіон Міжнародної асоціації жінок у поліції, куди окрім України входять Косово, Сербія та Молдова.

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: UWF

Міжнародна Асоціація жінок-поліцейських – організація, заснована ще 1915 року. Нині вона об’єднує десятки країн світу, а її місія – зміцнити, об’єднати та підвищити спроможності жінок у діяльності поліціянтів на міжнародному рівні.

В Україні в органах правопорядку працюють тисячі жінок, але їхня кількість зменшувалась, наприклад 2016 року їх було 26%, а 2019 року залишилося близько 17%. Разом з цим робота жінок у поліції має чимало переваг для суспільства, вважають дослідники. Так, жінки менш схильні безпідставно застосовувати силові методи та перевищувати застосовану силу,  а також мають більше можливостей та більше включені в подолання насильства проти жінок і домашнього насильства.

Україна на посаді очільника 15-го регіону вже провела перше засідання з колежанками з Косова, Сербії та Молдови.

“Сподіваюся, що кількість представників у нашому регіоні зростатиме, а члени стануть більш активними, долучаючись до афілійованого та індивідуального членства”, – прокоментувала новини заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Нагадаємо, що уряд запустив навчання водійок автобусів. 

Повномасштабне вторгнення Росії призвело до стрімкого зростання ролі жінок в українській економіці. Так, торік понад половину бізнесу в Україні заснували жінки.

Деякі експерти кажуть, що українська економіка внаслідок великої війни могла втратити більше жінок, ніж чоловіків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter