Українських полонених на Донбасі відвідає представник ОБСЄ Фріш – Геращенко

Дата: 31 Липня 2017
A+ A- Підписатися

У серпні утримуваних бойовиками на окупованих територіях українських заручників відвідає  координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі від ОБСЄ Тоні Фріш.

Про таку домовленість, досягнуту сьогодні під час скайп-конференції підгрупи, написала на своїй сторінці у Фейсбук віце-спікер ВРУ, представник України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

“З найважливішого – нам вдалося домогтися, що в серпні координатор ОБСЄ у групі Т.Фріш відвідає в’язниці і заручників на окупованих територіях. Ми звернулися з вимогою, щоб обов’язковим пунктом була Макіївська колонія, де утримують наших військових, також відвідування затриманих жінок, цивільних, зокрема, Ігоря Козловського (український історик, якого утримують в ОРДО – ІФ)”, – написала Ірина Геращенко.

За її словами, українська сторона, до складу якої також увійшли український Омбудсман Валерія Лутковська та експерти СБУ, звернула увагу Фріша на заяви спецпредставника ОБСЄ з питань свободи слова з вимогою негайного звільнення утримуваного ОРДО українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), а також звернулися до представників РФ щодо негайного сприяння у звільненні журналіста, враховуючи, зокрема позицію і заклик ОБСЄ.

“Ми звернули особливу увагу ОБСЄ на неприпустимість катувань незаконно утриманих. Вважаю, ця тема має бути в центрі особливої уваги ТКГ, яка засідатиме 2 серпня в Мінську”, – додала Геращенко.

Нагадаємо, 31 липня радник глави СБУ Юрій Тандит повідомив, що бойовики на окупованих територіях Донбасу вже утримують в полоні 137 українців.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter