У Танзанії повісять учителя за вбивство учня

Дата: 07 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Учителя в Танзанії засудили до смертної кари за те, що він так сильно побив учня, що той помер від отриманих травм.

Про це повідомляє “ВВС Україна”. 

Суддя Ламек Млача заявив, що 51-річний Рестіус Мтазангіра діяв зі злочинним наміром, коли неодноразово вдарив дитину тупим предметом у серпні 2018 року.

Учитель звинуватив 14-річного Сперіуса Ерадіуса в крадіжці сумки іншої вчительки.

Повідомляється, що в цій країні тілесні покарання у школах дозволені, проте на них існують певні обмеження. Там дозволяється завдавати не більше чотирьох ударів і лише в присутності директора. Покарання може здійснювати лише директор або уповноважений ним учитель.

Кореспондент ВВС у Дар-ес-Саламі Абубакар Фамау каже, що це рідкісне, гучне рішення, спрямоване на захист школярів у країні.

Новини про смерть хлопчика минулого року в початковій школі Кібета в місті Букоба по всій країні викликали обурення та заклики до здійснення правосуддя. Родина Ерадіуса відмовилася ховати його тіло, доки злочинця не арештували.

У Танзанії дозволена смертна кара, але останню страту в країні провели ще в 1994 році. Мтазангіра має право на апеляцію.

Іншу обвинувачену, Геріет Джеральд – вчительку, у викраденні сумки якої звинуватили вбитого учня, не визнали винною у скоєнні злочину.

Нагадаємо, за даними Amnesty International, 2017 року було виконано 993 смертні вироки, що значно менше від пікового значення 2015 року, коли таких випадків було понад 1600. 2017 року страти відновили Бахрейн, Йорданія, Кувейт та Об’єднані Арабські Емірати.

Натомість двадцять африканських країн на півдні Сахари скасували смертну кару за будь-які злочини. У 15 країнах світу досі застосовують найвищу міру покарання за злочини, пов’язані з наркотиками.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter