У Словаччині затримали фігуранта справи про вбивство журналіста Кучака

Дата: 14 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Поліція Словаччини у вівторок затримала італійського підприємця Антоніно Вадалу, який фігурує в останньому матеріалі вбитого журналіста-розслідувача Яна Кучака.

Антоніно Вадала. Фото: Aktuality

Як повідомляє портал Aktuality, Вадалу разом з родиною затримали за декілька днів після вбивства журналіста. Однак вже наступного дня він вийшов зі слідчого ізолятору.

Цього разу італійця затримали на основі європейського ордеру на арешт, виданого судом у Венеції через звинувачення у злочинах пов’язаних з наркотиками.

Кучак у своєму матеріалі розповідав, що Вадалу підозрювали у перевезенні до Європи сотень кілограмів кокаїну на замовлення італійського мафіозного угрупування Ндрангета.

Наразі Вадала очікує на рішення прокурора. Регіональна прокуратура міста Кошице звернулася до обласного суду з проханням про попереднє ув’язнення затриманого італійця.

Акція в пам’ять про вбитого Яна Кучака у Словаччині. Фото: Aktuality

Нагадаємо, 25 лютого поліція знайшла тіла 27-річного журналіста-розслідувача Яна Кучака та його дружини Мартіни Кушнірової. Для Словаччини загибель Кучака стала першим в історії країни вбивством журналіста. Смерть Кучака пов’язують із його останнім розслідуванням, в межах якого він вивчав можливі зв’язки словацьких політиків та італійського мафіозного угрупування Ндрангета.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter