У полоненого моряка Ейдера знайшли гепатит – адвокати

Дата: 05 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

У наймолодшого утримуваного в Росії українського військового моряка Андрія Ейдера виявили вірус гепатиту В і С.

Про це повідомила адвокатка Олександра Маркова, передає захисник Микола Полозов у Facebook.

“Андрій приніс той самий епікриз, який йому видали під час відправлення з “Матроської тиші”. Далі просто цитата: “Anti-HCV – позитивний від 20.11.2018, HBsAg – позитивний від 20.11.2018”, – написала Маркова.

Захисниця зауважує, що аналізи датовані 20 листопада 2018 року – тоді 24 українських моряки ще не потрапили в російський полон, адже це сталося 25 листопада, і, відповідно, ці аналізи тоді ніяк не могли взяти в Росії.

Окрім того, за її словами, інформацію про гепатит В і С Андрію Ейдеру росіяни повідомили лише під час переведення з “Матроської тиші” до “Лефортова”. В самій “Матроській тиші” хлопцеві нічого не повідомляли про можливе захворювання. 4 лютого в Андрія Ейдера взяли повторний аналіз. “Подивимося, які результати будуть цього разу. Сподіваюся, що лікарі в “Лефортові” будуть більш адекватними”, – зазначила Маркова.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопили два малих броньованих артилерійських катери “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдовий буксир “Яни Капу”, разом із 24 моряками, троє з яких зазнали поранень. Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою в “порушенні російських кордонів”. Згодом із Сімферополя їх відправили до СІЗО “Лефортово” в Москві. Усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter