У Луганській області переселенець помер у черзі в Ощадбанку

Дата: 13 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Сьогодні приблизно о 9:20 ранку у м. Сєвєродонецьку Луганської області у приміщенні Ощадбанку (пр-т Гвардійський, 40) помер переселенець, який стояв у черзі із 100 іншими людьми з метою проходження ідентифікації.

Про це повідомляє сайт “Право на захист”.

За словами лікарів швидкої допомоги, попередня причина смерті  чоловіка 1953 року народження – серцевий напад.

Випадок стався у приміщенні нового відділення Ощадбанку, офіційне відкриття якого заплановано на 16 березня, але з 9 березня відділення працює у тестовому режимі.

У новому відділенні, яке обладнане доріжками для незрячих людей, має широкі автоматичні двері та є зручним для осіб з інвалідністю, планується проводити прийом ВПО.

Як відомо, 28 грудня 2016 року була прийнята Постанова “Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637”, яка  розширює повноваження ПАТ “Державний ощадний банк України” щодо припинення соціальних виплат для внутрішньо переміщених осіб у разі не проходження ними фізичної ідентифікації кожні 3 місяці  з дня відкриття рахунка.

Водночас, проходження фізичної ідентифікації у відділеннях Ощадбанку передбачене лише для ВПО, що суттєво порушує їхнє конституційне право на пенсійне забезпечення.

БФ “Право на захист” знову наголошує на тому, що замість розробки нових процедур верифікації та ідентифікації органи державної влади мають забезпечити повноцінне функціонування Єдиної інформаційної бази та налагодити обмін інформацією між міністерствами та установами. Через неузгодженість дій органів влади не повинні страждати громадяни України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter