У Криму Ісмаїла Рамазанова відправили під арешт за екстремістські заяви по інтернет-радіо

Дата: 24 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Суддя Сімферопольського райсуду Ірина Кирилова відправила Ісмаїла Рамазанова під арешт на 30 діб до 23 лютого. 

Про вирок судді повідомив на своїй сторінці у фейсбук журналіст Антон Наумлюк.

За версією російських силовиків, він поширював інформацію за допомогою інтернет-радіо Zello. У силовиків є аудіозапис, що нібито належить Рамазанову та містить “ознаки екстремізму”. При цьому батько Рамазанова стверджує, що російські силовики під час обшуку підкинули його синові пакет з патронами від пістолета Макарова.

Після обшуку Рамазанова затримали і вже вночі направили до ізолятора тимчасового тримання. Рідним про це не повідомляли і вони заявили про зникнення сина, якого шукали до півночі. Засідання щодо обрання запобіжного заходу затриманому відбудеться в Сімферопольському районному суді 24 січня.

Представники російської ФСБ вранці 23 січня провели обшуки в будинках кримських татар у Сімферопольському та Кіровському районах півострову. О четвертій ранку силовики прийшли до родини Ісмаїла Рамазанова, яка мешкає в селищі Новий Мир, що під Сімферополем. Під час обшуку представники ФСБ вилучили телефони, планшет та українські документи. За словами адвоката Рамазанова Маммета Мамбетова, дорогою до відділення його підзахисного побили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter