У Криму двох сімферопольців засудили за записи в соцмережі

Дата: 15 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму підконтрольний Росії суд засудив двох сімферопольців до кількох років позбавлення волі за екстремістські записи в соцмережах.

Про це 14 листопада повідомила прес-служба підконтрольної Росії прокуратури Криму.

Зокрема, за інформацією відомства, 19-річний житель кримської столиці засуджений на 3 роки й 10 місяців позбавлення волі.

“Центральний районний суд Сімферополя виніс вирок стосовно 19-річного місцевого жителя. Встановлено, що засуджений розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі “ВКонтакте” аудіо- й відеоматеріали, які містять у собі ознаки порушення ворожнечі щодо представників кавказьких народностей. Крім того, він заподіяв перехожому під час спровокованого ним конфлікту шкоду здоров’ю середньої тяжкості”, – уточнили в прес-службі.

Крім того, вироком підконтрольного Росії Київського районного суду Сімферополя засуджена 18-річна місцева жителька.

“Вона розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі “ВКонтакте” текстові файли, що містять інформацію, спрямовану на розпалювання ненависті й ворожнечі до представників кавказьких народностей. За злочин, передбачений ч. 1 ст. 282 (збудження ненависті й ворожнечі за ознаками національності з використанням мережі Інтернет), їй призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі, яке застосоване умовно”, – додали у прокуратурі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter